Pages

Tuesday, December 14, 2010

DAHAB, Egipt

Dahab je lepo, sproščujoče mesto na sredini zaliva Aqabe (Rdeče morje). V starem mestnem delu najdete čudovite plaže in veliko odličnih restavracij, hotelov in kampov. Uživate lahko v veliko aktivnostih, kot so potapljanje, jadranje na deski, ali nepozabni izleti. Predvsem pa boste začutili svetovno znani "Dahab-Spirit"; mešanico globoke sprostitve in razburljivih dogodivščin z lokalno kulturo na enem izmed najlepših področij na svetu.

Spot v Dahabu je zaprt zaliv, ki je primeren za vse nivoje znanja. Za začetnike je perfektno pred windsurf centrom v laguni, nizka voda in lahen veter sta idelen za prve začetke. Tisti, ki sodijo v nadaljevalni tečaj se največ zadržujejo prav tako v laguni, le nekaj deset metrov nižje z vetrom, saj potrebujejo več vetra, nizka in ravna voda pa sta kot nalašč za učenje na tej stopnji. Malo naprednejši windsurferji najbolj uživajo in se največ naučijo v »speed coni«. To je območje, kjer lahko izpopolnijo svojo hitrost in kontrolo ter izpilijo obrate. Ostaneta še dve območji: Baby bay, ki je raj za freestylerje, saj je voda popolnoma ravna in manevre kar »stresajo« iz rokava, ter kamikaze - valovito območje, ki je primerno za skoke in učenje frontloopa.

Surf center
Center Harry Nass 1(v laguni so trije centri; na začetku, na sredini in na koncu lagune)http://www.harry-nass.com se nahaja čisto na začetku lagune, ki je slaba dva kilometra oddaljena od centra mesta Masbat. V laguni je lociranih večina hotelov in windsurf centrov. Center je opremljen z najnovejšo opremo blagovnih znamk JP ter Neilpryde. Za varnost skrbijo trije čolni. Na voljo so tudi radio postaje (priporočljivo za surfanje na kamikazah), GPS naprave za merjenje hitrosti in še in še. Center ima prav tako chill out prostor in beach bar, nudi pa tudi brezžično internet povezavo.

Nastanitev

Bish-Bishi
http://www.bishbishi.com

Bishbishi je majhno, tiho in udobno egipčansko hotelsko naselje, ki se nahaja v Mashrabi (začetni del mesta Masbat v Dahabu). Od Lagune je oddaljen le slaba dva kilometra, kar je 2 min s taksijem. BishBishi ponuja 38 eno-, dvo- in troposteljnih sob. Enoposteljne sobe imajo skupne sanitarije, dvo- in troposteljne sobe pa obsegajo lasten wc, tuš ter klimo. Pred sobami so tradicionalni egipčanski chill outi, kjer vedno najdete mir.

Ganet Sinai
http://www.ganetsinai.com

Hotel je lociran v laguni, ki je slaba dva kilometra oddaljena od centra mesta. Ganet Sinai nudi prikupne sobe z lastno kopalnico, klimo ter hladilnikom in SAT TV-jem. Možnost nastanitve je v eno-, dvo- in troposteljnih sobah. Zjutraj vas pričaka samopostrežni zajtrk, zvečer pa samopostrežna večerja z bogato izbiro. Odlične tople obroke si lahko privoščite tudi čez dan v restavraciji Ganet Sinaia na plaži. V primeru presežka energije po celodnevnem surfanju so na voljo tudi savna, fitnes, telovadnica, in bazen.

Panda
http://panda-resort.com/

Hotel se nahaja poleg Ganet Sinaia. Nudi eno-, dvo- in troposteljne sobe, v katerih so lastna kopalnica z wc-jem in tušem, klima, SAT TV, hladilnik. V osrčju hotela je velik bazen, do plaže pa je dobrih 50m. V stavbi na sredini hotela najdete jedilnico s samopostrežnim zajtrkom ter večerjo. Preko dneva se lahko okrepčate v restavraciji Pande na plaži.

GALERIJA